Microsoft Teams image 18

Over Alpentocht 2025

De Alpentocht is een fiets-, wandel- en hardloopevenement in de Alpen. Samen beklimmen we ieder jaar een legendarische berg om geld op te halen voor CliniClowns. Een onvergetelijke ervaring!

Van 10 t/m 14 september 2025 keren we voor de laatste Alpentocht terug naar de iconische Passo dello Stelvio in Italië met zijn oogverblindende haarspeldbochten. Beleef samen met je vrienden, familie en collega's vijf onvergetelijke dagen in de Alpen, alles wordt voor je geregeld. Daag jezelf uit en fiets, wandel of ren mee naar de top van de Stelvio voor CliniClowns. Zo bezorgen we samen zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de lach die zoveel kracht geeft. Ga jij de uitdaging aan?

Sporten voor CliniClowns

Tijdens de Alpentocht lever je niet alleen een sportieve prestatie, je zet je ook nog eens in voor het goede doel: CliniClowns. CliniClowns wil er zijn voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Zo kunnen zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en voelen mensen met een beperking of dementie zich weer begrepen en gezien.

Body alpentocht organisatie

Tijdens de Alpentocht staat ons organisatieteam van medewerkers en vrijwilligers van CliniClowns iedere dag voor je klaar. Ze helpen met de op- en afbouw van het Alpentochthuis, staan achter de receptie, op rustpunten én bij de finish. Kortom: zonder hen geen Alpentocht!

Bekijk de edities van de afgelopen jaren

2024 - Col de Galibier


2023 – Cormet de Roselend


2022 Passo dello Stelvio


2021 Val Thorens


2019
Col du Galibier


2018 – Mont Ventoux

https://www.alpentocht.nl/files/visuals/alpentocht-beeldmerk.svg

VRAGEN?

  • Wat kost deelname aan de Alpentocht?
  • Is er een informatiebijeenkomst?
  • Moet ik zelf vervoer regelen?
  • Is er een minimaal sponsorbedrag dat ik moet ophalen?
×