Header alpentocht sponsorswerven

Tips voor het werven van sponsoren

Het zoeken naar sponsors kan inderdaad een uitdaging zijn, maar met een goede aanpak en strategie kan het heel succesvol zijn! Hier zijn de belangrijkste tips uit het artikel die je kunt toepassen bij het werven van sponsors:

1. Zie het als een extra uitdaging

Behandel sponsorwerving met dezelfde toewijding als een ander groot project, zoals de voorbereidingen voor een evenement. Stel duidelijke doelen en blijf jezelf uitdagen. Dit geeft je de motivatie om door te zetten.

2. Zoek sponsors op een persoonlijke manier

Het kan spannend zijn om sponsors te benaderen, maar het is belangrijk om het persoonlijk te houden. Leg duidelijk uit waarvoor je sponsorgeld gebruikt wordt en wat de impact van hun bijdrage is. Mensen willen vaak weten hoe ze echt bijdragen aan een goed doel.

3. Gebruik je online netwerk

Sociale media kan een krachtig hulpmiddel zijn. Door je netwerk op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn te gebruiken, kun je snel veel mensen bereiken. Vergeet niet om een persoonlijke motivatie te delen; dat maakt het verhaal aantrekkelijker.

4. Laat je succes zien

Mensen zijn vaak geneigd om mee te doen als ze zien dat je al succes hebt. Als een groot bedrijf al heeft bijgedragen, vermeld dit dan en moedig anderen aan om ook een bijdrage te leveren.

5. Statiegeld in de supermarkt

Vraag supermarkten of andere winkels of je een poster mag ophangen bij de statiegeld automaat. Dan kunnen klanten je helpen door het inleveren van hun bonnetjes. We hebben hier een speciale poster voor. Het gemiddelde bedrag wat deelnemers hiermee ophalen varieert tussen de 100 en 500 euro.

6. Vraag bedrijven mee te helpen

Vraag lokale bedrijven of ze je actie willen ondersteunen. Ze kunnen bijvoorbeeld je opbrengst verdubbelen of een ander idee aanbieden. Zij kunnen van ons ook een factuur ontvangen. Dit biedt hen publiciteit en positieve betrokkenheid bij het goede doel.

7. Sponsoring in ruil voor zichtbaarheid

Bied bedrijven zichtbaarheid in ruil voor hun sponsoring. Dit kan bijvoorbeeld door hun logo te vermelden in je berichten op social media. Zo krijgen ze iets tastbaars terug voor hun bijdrage. #heel erg bedankt voor jullie bijdrage

8. Betrek de (lokale) pers

Stuur informatie over je actie naar lokale media. Veel lokale kranten en omroepen plaatsen berichten over buurtinitiatieven. Dit helpt je actie bekend te maken bij een breder publiek.

9. Bedenk creatieve acties

Organiseer originele acties om extra geld in te zamelen, zoals een bingo of loterij. Dit toont aan dat je moeite doet voor het goede doel, wat andere sponsors kan aantrekken. Lokale ondernemers willen waarschijnlijk wel een prijsje beschikbaar stellen voor wat online zichtbaarheid.

10. Bedank altijd je sponsors

Laat altijd weten dat je de bijdrage van sponsors waardeert. Dit zorgt voor een positieve relatie en verhoogt de kans dat ze je in de toekomst opnieuw willen steunen.

11. Houd contact met sponsors

Blijf in contact met je sponsors en houd ze op de hoogte van je vorderingen. Dit kan via sociale media of andere kanalen. Dit vergroot de betrokkenheid en kan leiden tot nieuwe ideeën voor verdere actie.

Sponsors zoeken voor goed doel

Het vinden van sponsors voor een goed doel kan een uitdaging zijn, maar met een flinke dosis enthousiasme en een duidelijk verhaal kom je al ver. Begin met het kijken naar bedrijven en mensen die al betrokken zijn bij vergelijkbare goede doelen of sportevenementen. Zij staan vaak al open voor nieuwe initiatieven en kunnen je helpen om je doelen te bereiken.

Zorg dat je verhaal staat als een huis! Waarom is jouw deelname aan de Alpentocht zo belangrijk? Wat maakt het uniek? Laat potentiële sponsors zien welke impact hun bijdrage kan hebben. Dit helpt niet alleen om hen over de streep te trekken, maar zorgt er ook voor dat ze zich echt betrokken voelen bij jouw Alpen-avontuur.

En vergeet vooral je eigen netwerk niet! Vraag rond bij vrienden, familie en collega’s. Vaak zijn de beste connecties dichterbij dan je denkt. Ook social media is een goeie plek om je verhaal te delen en nieuwe contacten te leggen. Een persoonlijk berichtje op Facebook of via WhatsApp kan zomaar de deur openen naar een nieuwe sponsor.

Sponsoren werven: tips

  1. Stel jezelf een sponsordoel en stel een streefbedrag in. Een doel helpt je om ergens naartoe te werken.
  2. #Durftevragen. Zet je netwerk in en vraag overal rond. Soms komt het uit de meest onverwachte hoeken.
  3. Vertel iedereen dat je meedoet via WhatsApp, Facebook of Twitter. Je zult je verbazen hoeveel mensen je steunen als je iets deelt. Inspiratie nodig? Bekijk onze voorbeeldberichten. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe krachtiger!
  4. Maak je sponsoroproep extra krachtig door een afbeelding van het werk van CliniClowns toe te voegen. Bekijk de beelden waaruit je kan kiezen.
  5. Stuur een herinnering via Whatsapp of e-mail, zodat mensen niet vergeten om te doneren. Voeg hieraan ook de link naar je sponsorpagina toe, dan kunnen ze direct doorklikken en doneren.
  6. Bedank je sponsoren. Stuur ze een persoonlijk berichtje of bedank ze publiekelijk, bijvoorbeeld via Facebook. Ook hier kan je een foto van het werk van CliniClowns toevoegen, bekijk de mogelijkheden.
  7. Mocht je filmpjes van de Alpentocht/CliniClowns willen delen, ga dan naar onze YouTube-kanalen en kopieer de URL’s van de filmpjes en gebruik deze in jouw berichten. Bekijk hier het YouTube-kanaal van de Alpentocht en klik hier voor het CliniClowns-YouTube-kanaal.

Manieren om sponsorgeld op te halen

Er zijn talloze manieren om sponsorgeld op te halen. Hier zijn een paar ideeën die je kunnen inspireren:

  • Organiseer een leuk evenement: Dit kan variëren van een gezellige borrel tot een groot feest. Betrek lokale bedrijven door hen te vragen om spullen of diensten te doneren voor een veiling of om jou te sponsoren in ruil voor promotie.
  • Doe iets sportiefs: Ren een marathon, fiets een indrukwekkende afstand of bedenk je eigen sportieve uitdaging. Dit soort activiteiten zijn ideaal om sponsoren te trekken, omdat ze vaak gepaard gaan met inzet en toewijding. Zo haal je alvast geld op voordat de Alpentocht begint en train je extra goed voor de Alpentocht door te fietsen, hardlopen of wandelen voor het goede doel.
  • Verkoop iets bijzonders: Denk aan het verkopen van zelfgemaakte lekkernijen of creatieve kunstwerken, waarbij de opbrengst naar je doel gaat. Dit kan zowel online als op lokale markten of evenementen.
  • Organiseer een sponsorloop: Een klassieker die altijd goed werkt: een sponsorloop! Vraag mensen om je per kilometer te sponsoren of vorm een team om samen geld in te zamelen.

Met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kun je niet alleen je doel bereiken, maar er ook een geweldige ervaring van maken. Ga ervoor en veel succes met het werven van sponsoren!

×